Android Planet

Android Planet is de grootste Google- en Android-gerelateerde platform in de Benelux. De site bestaat sinds januari 2009, toen de eerste Android-smartphone verscheen. Met achtergronden, tips, reviews, koopadviezen en prijsvergelijking en meer inspireert Android Planet maandelijks miljoenen lezers die meer uit hun Android-device willen halen.

Bezoek Android Planet.nl →

1.700.000
Bezoekers p/mnd
1.000.000
Unieke bezoekers p/mnd
2.400.000
Pageviews p/mnd
48.360
Volgers

Door en voor liefhebbers

Android Planet is de populairste Nederlandstalige website over Android. Door de redactie, bestaande uit gedreven techredacteurs, wordt dagelijks aandacht besteed aan de trends en ontwikkelingen in de wereld van Google en Android. Daarbij valt te denken aan nieuws, tips, achtergronden en toplijsten met de beste devices en apps.

Het ecosysteem van Android is beschikbaar op smartphones, tablets, wearables en gadgets, en deze devices worden stuk voor stuk uitgebreid onder de loep genomen. Alles vanuit een grote passie, inhoudelijke expertise en met het idee dat technologie het leven verbetert en verrijkt.

Toestellen vergelijken op specs en prijs

Android Planet is voorzien van een krachtige en unieke product- en prijsvergelijker. Hiermee kunnen gebruikers eenvoudig Android-smartphones vergelijken op prijs (los of met abonnement/verlenging), levercondities en shopbeoordelingen. Realtime wordt door ons prijsvergelijkingssysteem opgezocht welke Nederlandse webwinkel de beste deal en/of condities biedt.

De prijsvergelijker onderscheidt zich door de grote range aan voorkeuren die gebruikers kunnen ingeven. Voorbeelden hiervan zijn geheugen, kleur en levertijd. Wanneer het een toestel met abonnement (of een verlenging) betreft, kan ook het gewenst aantal minuten, MB’s en bijvoorbeeld de provider ingesteld worden. In een handomdraai zie jij dan waar je momenteel de beste deal kunt scoren.

Doelgroep

Android Planet wordt maandelijks door ruim een miljoen bezoekers bezocht en bereikt dagelijks tienduizenden fans en volgers via Twitter en Facebook. In een dagelijkse en wekelijkse mailing ontvangen ruim 11.000 inschrijvers een ‘round-up’ van de laatste Android-nieuwtjes en ontwikkelingen.

Interesses

De diversiteit van het Android-ecosysteem is ook terug te zien in de doelgroep van de website, deze heeft een brede range aan interesses en behoort tot een relatief hoge welstandsklasse (AB1: Hoog).

Mannen zijn met 65 procent van het aantal bezoekers oververtegenwoordigd. Ruim 85 procent van de doelgroep bezoekt de website vanuit Nederland, circa 10 procent vanuit België. Interessegebieden van bezoekers zijn onder meer: technologie, films, nieuws en shopping.

Gebruikersonderzoek

In een uitgebreid gebruikersonderzoek (medio december 2014) werd AndroidPlanet beoordeeld met een 8,5.

Demografie

Gebruikers naar geslacht

androidplanet-doelgroep-geslacht

Gebruikers naar leeftijdklasse

androidplanet-doelgroep-leeftijd

Cases

Op Android Planet zijn er voor adverteerders verschillende kansen te realiseren om met de doelgroep in contact te komen. Afhankelijk van de doelstellingen zijn er verschillende mogelijkheden om te adverteren op de website, een aantal voorbeelden hebben we uitgewerkt in een aantal cases. Neem voor aanvullende toelichting contact met ons op.

Laat je inspireren door onze cases

Binnenkort zijn hier cases beschikbaar.

Tariefkaart

Bekijk onderstaande tariefkaart voor een overzicht van de advertentiemogelijkheden en -tarieven op Android Planet. Er is een uitgebreid scala aan display, native en performance posities beschikbaar.

Voor meer informatie kun je onze adverteren-sectie bekijken of (telefonisch) contact opnemen voor verdere toelichting of campagnes op maat.

Tariefkaart

Touch – Display advertising
Billboard
(970 x 250 px)
€19,- CPM
HPA
(300 x 600 px)
€12,- CPM
Rectangle
(300 x 250 px)
€10,- CPM
Mobile banner
(300 x 250 px)
€9,- CPM
Website take-over
(Weborama template)
Op aanvraag
Tell – Native advertising
Featured header
Premium positie onder navigatiebalk op alle pagina’s (per week)
€4000,-
Advertorial
Gesponsorde artikelen (per week)
€2750,-
Topic Slider
Range gesponsorde artikelen in homepage slider
vanaf €5000,-
Campagne in nieuwsbrief
Android Planet: 10.000 adressen
€375,-
Sell – Performance advertising
Tip Blok
Opvallende responsive advertentie op een prominente positie op de toestelpagina
€1,50 CPC
Ad-in-content
Responsive advertentie (in-read) in alle artikelen
€1,50 CPC
Highlighted deal (abonnementen)
Gesponsorde vermelding bovenin prijsvergelijker/aanbiedingenblokken bij abonnementen
€1,50 CPC
Highlighted deal los (nieuw of refurbished)
Gesponsorde deal bovenin prijsvergelijker voor losse toestellen en aanbiedingen blokken top 5 widget
€0,75 CPC
Top Ad
Opvallende responsive advertentie boven de losse toestelvergelijker
€1,50 CPC
Integratie abonnementen of los (nieuw of refurbished)
Productintegratie van smartphone assortiment middels datafeeds
Op aanvraag

 

Download mediakit (.pdf)

Neem contact op

Je kunt BigSpark tijdens kantooruren telefonisch bereiken of ons contactformulier gebruiken.

Bel +31 (0)24 7370191 of neem contact op via onze contactpagina.

Adverteren op het netwerk van BigSpark

Weet met gerichte campagnes effectief je doelgroep te bereiken. We denken graag met je mee om het maximale rendement uit je marketingbudget te halen.

Bekijk de advertentie mogelijkheden →