Android Planet

Android Planet is het grootste Google- en Android-gerelateerde platform in de Benelux. De site bestaat sinds januari 2009, toen de eerste Android-smartphone verscheen. Inmiddels – ruim 10 jaar verder – is Google met Android een dominante speler met een marktaandeel van ruim 70% en is Android Planet de Nederlandse autoriteit op dit vlak. De website beschikt inmiddels over ruim 23.000 artikelen. Met grote regelmaat wordt Android Planet geciteerd en aangehaald door grote (inter)nationale media. Android Planet beschikt over een team van ervaren techredacteurs.

Bezoek Android Planet.nl →

1.540.000
Bezoeken p/mnd
1.040.000
Unieke bezoekers p/mnd
2.120.000
Pageviews p/mnd
58.437
Volgers

Nieuws, achtergronden, deals, opinie en columns

Android Planet is er voor alle Android-gebruikers en fans die op de hoogte willen blijven van wat er speelt in de wereld van Google. Op de website (en in de app) treft men dagelijks het laatste nieuws, (eigen) scoops en onderzoeken, bijzondere (dag)deals< en verslagen van events. Tevens kan men terecht voor achtergrondverhalen, opinie en columns die duiding bij de actualiteit geven.

Tips, gidsen, apps en toplijsten

Gebruikers kunnen in de website en app terecht voor een compleet overzicht van honderden tips en duizenden apps. De beste (video)tips en tricks worden dagelijks uitgelicht om het maximale uit een Android-apparaat te halen, maar ook om problemen op te lossen en om bijvoorbeeld de veiligheid/privacy te waarborgen

Belangrijke onderwerpen worden uitgelicht in uitgebreide gidsen, hierin worden wordt alles beschreven wat men over een bepaald thema dient te weten en worden handige tips gebundeld waarmee een gebruiker direct aan de gang kan. Android Planet heeft gidsen over Android beveiliging, Google assistent en bijvoorbeeld Android Auto. Daarnaast kunnen gebruikers onze koopgidsen raadplegen, die doorlopend worden geactualiseerd, voor expertadvies bij de keuze voor een nieuwe smartphone of ander Android-device.

Spotlights en android-versies

Android Planet diept actuele thema’s uit in zogenaamde ‘spotlights’, dit zijn informatieve duurzame (evergreen) pagina’s met thema’s en onderwerpen die extra aandacht verdienen (betreft ruim 60 thema’s). Daarnaast biedt de website en app een chronologisch archief van alle Android-versies met alle informatie over vernieuwingen, updates en nieuwsberichten die daarover zijn verschenen.

Productreviews

De redactie van Android Planet reviewed doorlopend alle Android (en aanverwante) producten die ertoe doen. Zoals smartphones, slimme speakers, smartwatches, smarthome devices en bijvoorbeeld draadloze koptelefoons. Inmiddels zijn er ruim 450 productreviews beschikbaar.

De apparaten worden aan een deskundige expert review onderworpen, waarbij alle belangrijke functies en features onder de loep worden genomen. Een product krijgt een reviewscore en bij de reviews worden de beste prijzen en aanbiedingen getoond, indien deze beschikbaar zijn. Van de belangrijkste en meest populaire Android producten wordt tevens een videoreview opgenomen.

Toestellen vergelijken op specs en prijs

Android Planet beschikt over een eigen product- en prijsvergelijk platformwaarop gebruikers realtime de beste Android deals voor een los (refurbished) toestel, of een toestel met abonnement kunnen vinden op basis van een grote variëteit aan (unieke) zoekcriteria. Alle belangrijke Nederlandse webwinkels zijn opgenomen met hun aanbod

De prijsvergelijker onderscheidt zich door de grote range aan voorkeuren die gebruikers kunnen ingeven. Voorbeelden hiervan zijn geheugen, kleur en levertijd. Wanneer het een toestel met abonnement (of een verlenging) betreft, kan ook het gewenst aantal minuten, MB’s en bijvoorbeeld de provider ingesteld worden. In een handomdraai zie jij dan waar je momenteel de beste deal kunt scoren.

Op de productpagina’s kan men bij alle smartphones en overige Android-devices(ruim 800 apparaten) nuttige productinformatie, aanbiedingen en specs terugvinden die helpen bij het oriënteren en kiezen voor een nieuw device.

App, nieuwsbrief, Video, social media en overig

Native app: Android Planet heeft eigen native app die beschikbaar is via de Google Play store. De app biedt toegang tot alle content, heeft de mogelijkheid om push notificaties te ontvangen bij nieuwe (breaking) artikelen en biedt dagelijkse en wekelijkse nieuwsoverzichten;

Nieuwsbrief: Via de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief worden gebruikers op de hoogte gehouden van de laatste berichtgeving op Android Planet;

Youtube: Android Planet heeft een actieve video strategie. Van de belangrijkste tips, reviews, hands-on, reviews en koopgidsen worden worden video’s gemaakt en op het AndroidPlanet kanaal van Youtube geplaatst;

Social media: Android Planet publiceert actief op Twitter, Facebook en Instagram.

Adverteren of verdere interesse?

Bekijk de advertentiemogelijkheden op Android Planet en neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Doelgroep

Android Planet wordt maandelijks door ruim een miljoen bezoekers bezocht en bereikt dagelijks tienduizenden fans en volgers via Twitter en Facebook. In een dagelijkse en wekelijkse mailing ontvangen ruim 13.000 inschrijvers een ‘round-up’ van de laatste Android-nieuwtjes en ontwikkelingen.

Interesses

De diversiteit van het Android-ecosysteem is ook terug te zien in de doelgroep van de website, deze heeft een brede range aan interesses en behoort tot een relatief hoge welstandsklasse (AB1: Hoog).

Mannen zijn met 65 procent van het aantal bezoekers oververtegenwoordigd. Ruim 85 procent van de doelgroep bezoekt de website vanuit Nederland, circa 10 procent vanuit België. Interessegebieden van bezoekers zijn onder meer: technologie, films, nieuws en shopping.

Gebruikersonderzoek

In een uitgebreid gebruikersonderzoek (medio december 2014) werd AndroidPlanet beoordeeld met een 8,5.

Demografie

Gebruikers naar geslacht

androidplanet-doelgroep-geslacht

Gebruikers naar leeftijdklasse

androidplanet-doelgroep-leeftijd

Cases

Op Android Planet zijn er voor adverteerders verschillende kansen te realiseren om met de doelgroep in contact te komen. Afhankelijk van de doelstellingen zijn er verschillende mogelijkheden om te adverteren op de website, een aantal voorbeelden hebben we uitgewerkt in een aantal cases. Neem voor aanvullende toelichting contact met ons op.

Laat je inspireren door onze cases

Binnenkort zijn hier cases beschikbaar.

Tariefkaart

Bekijk onderstaande tariefkaart voor een overzicht van de advertentiemogelijkheden en -tarieven op Android Planet. Er is een uitgebreid scala aan display, native en performance posities beschikbaar.

Voor meer informatie kun je onze adverteren-sectie bekijken of (telefonisch) contact opnemen voor verdere toelichting of campagnes op maat.

Tariefkaart

Touch – Display advertising
Billboard
(970 x 250 px)
€19,- CPM
HPA
(300 x 600 px)
€12,- CPM
Rectangle
(300 x 250 px)
€10,- CPM
Mobile banner
(300 x 250 px)
€9,- CPM
Tell – Native advertising
Featured header
Premium positie onder navigatiebalk op alle pagina’s (per week)
€4.000,-
Advertorial
Gesponsorde artikelen (per week)
€2.750,-
Testpanel €5.500,-
(excl. incentive)
Winactie €2.000,-
(excl. incentive)
Sponsoring maandthema vanaf €7.000,-
Sell – Performance advertising
Ad-in-content
Responsive advertentie (in-read) in alle artikelen
€1,60 CPC
Highlighted deal (abonnementen)
Gesponsorde vermelding bovenin prijsvergelijker bij abonnementen
€1,60 CPC
Highlighted deal los (nieuw of refurbished)
Gesponsorde deal bovenin prijsvergelijker voor losse toestellen
€1,00 CPC
Integratie abonnementen of los (nieuw of refurbished)
Productintegratie van smartphone assortiment middels datafeeds
Op aanvraag

 

Download mediakit (.pdf)

Neem contact op

Je kunt BigSpark tijdens kantooruren telefonisch bereiken of ons contactformulier gebruiken.

Bel +31 (0)24 7370191 of neem contact op via onze contactpagina.

Adverteren op het netwerk van BigSpark

Weet met gerichte campagnes effectief je doelgroep te bereiken. We denken graag met je mee om het maximale rendement uit je marketingbudget te halen.

Bekijk de advertentie mogelijkheden →