Klantcase BigSpark en MediaMarkt: samen optrekken naar succes

Native campagnes Door Liesbeth Coopmans op

Als een schot in de roos, zo ervaart zowel BigSpark als MediaMarkt het partnerschap tussen beide partijen. Het geheim van het succes? Niet kiezen voor een klassieke relatie tussen opdrachtgever en -nemer, maar gezamenlijk ideeën opperen en uitwerken, met altijd de consument in het achterhoofd.

Over Mediamarkt

MediaMarkt is al jarenlang marktleider op het gebied van consumentenelektronica in Nederland.
Met de merkpositionering ‘altijd op zoek naar de WOW voor jou’ beweegt de omnichannel-club zich van een product- naar een klantgerichte organisatie.
Ten behoeve van uniformiteit werkt MediaMarkt met kwalitatieve partners samen die op eenzelfde manier de consument bedienen. Dit zorgt ervoor dat het partnerschap met BigSpark een schot in de roos is. Bij BigSpark helpen we de bezoeker namelijk met het vervullen van de alledaagse behoeften en uitdagingen op het gebied van technologie.

Het startpunt

De samenwerking tussen BigSpark en MediaMarkt kreeg zijn introductie door productfeeds (zowel los als abonnementen) te integreren in de prijsvergelijker van iPhoned en Android Planet. De affiliate resultaten toonden voor MediaMarkt een relevante doelgroep. Omdat BigSpark verschillende advertentieposities aanbiedt die relevant zijn voor alle fases in de customer journey, opende dit het gesprek om de samenwerking te intensiveren en de doelgroep al eerder te bereiken. Dit uiteraard met een passende boodschap die bijdraagt aan de doelstelling van MediaMarkt.

De aanpak

Online media-inzet op het gebied van mobiele telefonie en gadgets wordt door MediaMarkt veelal in een driehoeksverhouding opgetuigd: samen met fabrikanten bij nieuwe toestel-releases of samen met providers om de abonnementenverkoop te stimuleren. De wens van MediaMarkt was om eenvoudige gemixte packages af te kunnen nemen waar een derde partij gemakkelijk op zou kunnen inhaken. BigSpark heeft als antwoord hierop een passende jaarplanning gemaakt van de gewenste campagne-inzetten op basis van eigen capaciteit op de titels. Een pakket omvat hierbij alle type posities die de complete customer journey vertegenwoordigen (Touch – awareness, Tell – native en Tell – performance).

Het resultaat

Een juiste planning, flexibele samenwerking en focus op de inhoud zorgen ervoor dat er geen sprake is van een klassieke relatie tussen opdrachtgever en -nemer, maar dat gezamenlijk ideeën geopperd en uitgewerkt kunnen worden. Op die manier ontwikkelt de samenwerking zich continu voort, waarbij de consument steeds centraal blijft staan.

Laurens Pons (Performance Marketing Specialist MediaMarkt):

‘De samenwerking met BigSpark ervaar ik als erg prettig. De kennis van de markt en de online journey van de consument zijn bij de online uitgever uitstekend. De platforms Android Planet en iPhoned kunnen de consument door het gehele beslissingsproces leiden. Door middel van kwalitatieve content, zoals de advertorials maar ook gerichte bannering, kunnen wij in de samenwerking met onze leveranciers de nieuwste releases en campagnes communiceren richting een erg relevante doelgroep die BigSpark met zijn platforms bereikt. Het performance-gedeelte, wat voor ons het belangrijkste is, wordt door middel van de prijsvergelijking die BigSpark maakt ook volledig gedekt. Hierdoor is de traffic vanuit BigSpark erg kwalitatief en ligt de gemiddelde conversie dan ook boven benchmark.’

Liesbeth Coopmans (Sr. online marketeer BigSpark):

‘Het fundament van de samenwerking tussen MediaMarkt en BigSpark is vertrouwen. We dienen een gezamenlijk doel: de bezoeker van een van onze titels op het verwachte moment een passende uiting van MediaMarkt verzorgen die interesse wekt en inspeelt op de op behoefte van dat moment. Dit merk je tot in de details van ons partnerschap. We zetten samen steeds stappen om de samenwerking te verbeteren, waarbij de consument constant centraal blijft staan.’

Onze Partners