In de media

Ons team met tech-experts staan klaar voor journalisten die op zoek zijn naar informatie of naar deskundigen die tekst en uitleg kunnen geven bij de actualiteit (neem hiervoor contact op).

Met grote regelmaat levert dit interessante publicaties op in diverse media. Hieronder tref je een beknopt overzicht hiervan aan.

BigSpark in de media

november 2019

De nieuwe vouwbare Motorola Razr gaat 1599 euro kosten in Europa. Android Planet was aanwezig bij het launch-evenement in Londen en maakte de prijzen bekend.

juni 2019

De populariteit van refurbished telefoons neemt toe, dit blijkt uit marktonderzoek van BigSpark. Volgens de 'Refurbished Barometer' van BigSpark had in 2018 ruwweg 2 procent van de Nederlanders een opgelapte telefoon.

mei 2019

AndroidPlanet spotte de (onaangekondigde) Samsung Galaxy M20 Power-smartphone in haar prijsvergelijker. Nu.nl nam dit nieuws over en Samsung bevestigde daarna de komst van het nieuwe toestel die zich kenmerkt door z'n grote accu.

maart 2019

Techniek Nederland wil met de lancering van een 'refurbished keurmerk' de kwaliteit van refurbished smartphones verbeteren en zo een bijdrage leveren aan een circulaire economie. BigSpark duidde met eigen cijfers de marktontwikkeling en -trends waaruit blijkt dat kostenbesparingen en duurzaamheid voor consumenten de belangrijkste overwegingen zijn om voor een gereviseerde smartphone te kiezen.

januari 2019

Foute apps en phishing worden op telefoons niet genoeg geweerd door de standaardbeveiliging van Android, stelt de Consumentenbond na een eigen test. Android Planet vindt dat het onderzoek het belang van een beveiligingsapp overdrijft.

September, 2018

Huawei zet met een update de kunstmatige intelligentie van de P20 Pro-camera standaard uit, zo ontdekte Android Planet. Dat nieuws bereikte ook Android Police, één van de grootste Android-websites wereldwijd.

Augustus, 2018

Android Planet schrijft al geruime tijd over de gevaren van nep-apps op Android. Toen de populaire game Fortnite werd uitgebracht - maar niet in de Play Store - gingen we met Radar in gesprek.

Juli, 2018

iPhoned ontdekte in juli 2018 een belangrijke aanwijzing naar de komst van Apple Pay in Nederland. Het nieuws werd door diverse websites opgepakt.

Augustus, 2017

Tijdens technologiebeurs IFA kwam Android Planet met het nieuws dat Palm een comeback maakt. Dit werd door tientallen websites wereldwijd opgepakt.

Juli, 2017

Bij BigSpark maken we technologie inzichtelijk. Dat doen we ook door alles uit onze apparaten te halen. BNR vroeg om onze favoriete 'onbekende' smartphone-trucjes.

Juni, 2017

De iPhone viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Bij iPhoned volgen we die smartphone al die tijd op de voet. Toen ons werd gevraagd naar onze visie op de toekomst van de iPhone, hadden we daar dus wel een idee bij.

Juni, 2017

Toen Apple de HomePod aankondigde, konden we je daar bij BigSpark alles over vertellen. De Google Home en Amazon Echo op ons kantoor zorgden voor veel expertise.

Mei, 2017

Vanaf 1 mei 2017 gelden er nieuwe regels voor de verkoop van dure smartphones met een abonnement. Bij BigSpark hebben we dat nauwlettend in de gaten gehouden: wat voor gevolgen heeft dat voor de markt?

Februari, 2017

Hardwaremaker Asus besloot in 2017 actief te worden op de mobiele markt in Nederland. Met unieke inzichten uit onze prijsvergelijker ontdekten we dit ruim vóór het nieuws officieel werd.

Juli, 2016

iPhoned nam plaats aan tafel bij RTL Z Today om de kwartaalcijfers van Apple en de gevolgen ervan te voorspellen. Thomas keek terug en blikte vooruit naar de toekomst van Apple.

Juli, 2016

De hype rondom Pokémon GO was ongekend groot. Thomas werd geïnterviewd door BNR nieuwsradio om het succes te verklaren. Het gesprek is hier terug te luisteren.

Juni, 2016

Het concept van de iPhone 7 dat iPhoned ontwierp, ging de hele wereld over. De renders kwamen onder meer op het prominente Amerikaanse MacRumors terecht.

Januari, 2016

Huawei brengt in april een midrange-telefoon met 4g en een metalen behuizing uit in Nederland. Een mooie scoop die werd behaald dankzij de productvergelijker van BigSpark.

Januari, 2016

De datingapp Happn heeft 220.000 gebruikers in Nederland, zo lieten de makers van de applicatie weten aan iPhoned. Ook Telegraaf wijdde er een bericht aan.

Januari, 2016

Kun jij het verschil zien tussen een echt briefje en een vals biljet? Android Planet testte de app van De Nederlandsche Bank en deelde zijn bevindingen met onder meer Radar.

April, 2015

De introductie van de Apple Watch werd breed uitgemeten, ook in Nederland. Check het fragment waarin iPhoned vertelt over de nieuwe gadget in RTL Nieuws.

December, 2014

Android Planet heeft de primeur met de eerste Nederlandstalige Google Glass-review. De bijbehorende video ging heel Nederland door.

Mei, 2014

Dat de Nationale Politie de Samsung Galaxy S5 als nieuwe diensttelefoon ging gebruiken, wist Android Planet al vóór de officiële aankondiging.

September, 2014

Android Planet berichtte als eerste over de populariteit van Popcorn Time in Nederland. Daniël vertelt er alles over in dit fragment op RTL.

Augustus, 2014

Popcorn Time komt ook naar iOS, zo wist iPhoned in augustus 2014 te melden. Het nieuws werd internationaal opgepakt.