Case: Grootse Back to School Winactie 2021

Gecombineerde campagnes Door Liesbeth Coopmans op

De campagne

Net voordat de scholen weer van start gingen, organiseerde BigSpark op zowel Android Planet als iPhoned een Grootse Back to School Winactie. Net zoals we ook in 2020 ook succesvol deden, werden er bomvolle rugzakken weggegeven met smartphones, tablets, headphones en andere gadgets. Onze (voorgeselecteerde) kwalitatieve partners, zoals Samsung, OPPO, OnePlus en Belsimpel mochten de inhoud en de rugzakken zelf sponsoren om merkassociatie te verkrijgen bij de (studerende) doelgroep. We delen graag de aanpak, de zichtbaarheid en de resultaten.

Aanpak

  1. Een georganiseerde campagne als deze kan enkel succesvol zijn wanneer de bezoekers en in deze ook de deelnemers de campagne ook echt leuk vinden. Daarom gingen we op zoek naar partners en prijzen die zeer zeker bij onze doelgroep in de smaak zouden vallen. Bij de afstemming van de prijzen waren we dus erg selectief, om zo tot de beste aansluiting te komen.
  2. We zorgden dat de campagne effectief in het zich zou komen bij onze complete doelgroep. Zo zetten we bijvoorbeeld zelf campagnebanners zodat we sitewide onze bezoekers kennis konden laten maken met de actie, hadden we een countdown in onze app en maakten we een sticky positie op de homepagina beschikbaar. Ook maakten we custom made promoties per social kanaal om de winactie aan te kondigen en onder de aandacht te houden.
  3. We zorgden voor een goede aftersales, daar waar deelnemers en partners goed op de hoogte zijn gehouden van de winnaars en de resultaten. Door alles tot in de puntjes af te ronden creëert dit een mogelijke deelname in het volgende jaar.

 

Exposure

De exposure van Android Planet op de website, Instagram, Facebook en de Stopmotion.
De exposure van iPhoned op de website, Instagram, Facebook en de Stopmotion.

De resultaten

  • In totaal meer dan 7.500 deelnemers
  • Meer dan 18.500 sessies
  • Gemiddelde sessieduur meer dan 5 minuten

Deelnemende partners 2021

Geïnteresseerd om een volgende keer deel te nemen? Neem dan contact met ons op via [email protected].

Onze Partners