Android Planet haalt RTL Nieuws met cijfers Popcorn Time

Nieuws
Door Gijs Ettes op

Popcorn Time, de filmdienst die het best te omschrijven is als een illegale versie van Netflix, is populair in Nederland. AndroidPlanet.nl dook in de cijfers en ontdekte dat de dienst inmiddels door 1,3 miljoen Nederlanders is geïnstalleerd. In RTL Nieuws vertelt redacteur Daniël waarom Popcorn Time door zoveel Nederlanders wordt gebruikt.

Het fragment van Daniël in RTL Nieuws kun je hier terugkijken. Hieboven zie je een screenshot van het desbetreffende item.

Wat is Popcorn Time?

Met Popcorn Time kun je illegaal films en series streamen via het torrent-protocol. Eigenlijk download je een torrent, maar begin je tijdens het downloaden direct met kijken. De interface is grotendeels gelijk aan Netflix, waarbij je onder andere trailers van films kunt bekijken en Nederlandse ondertiteling – mits aanwezig – kunt selecteren.

“Nederland gebruikt met name de desktop-app: die is goed voor in totaal zo’n 85 procent van alle Nederlandse gebruikers. Op zondag zien we een toename in verkeer, dat is veruit de populairste dag in Nederland om films en series te kijken”, aldus de woordvoerder. Op AndroidPlanet.nl lees je meer over Popcorn Time en het downloaden en gebruiken van de filmdienst.