iPhoned viert elfde iPhone-verjaardag in ochtendshow NPO Radio 1

Nieuws
Door Lars Paymans op

De iPhone viert vandaag zijn elfde verjaardag. In de ochtendshow van NPO Radio 1 legt iPhoned-redacteur Lars uit wat de iPhone zo bijzonder maakt, en wat we de volgende elf jaar van Apple kunnen verwachten.

Eerste iPhone 11 jaar oud

Vorig jaar stond iPhoned uitgebreid stil bij de tiende verjaardag van de iPhone, maar ook het elfde levensjaar van Apples succesvolste product ooit geven we uiteraard wat aandacht. Op 9 januari 2007 presenteerde Steve Jobs een revolutionair product, dat de smartphone- en technologiemarkt voorgoed zou veranderen: de eerste iPhone.

iPhone 11 jaar

Tijdens de ‘Dit is de Nacht’-ochtendshow van NPO Radio 1 gaf iPhoned-redacteur Lars een interview over de elfde verjaardag van de iPhone. Wat maakt de iPhone nu zo bijzonder, en wat is Apple na de iPhone van plan?

Beluister het volledige radio-interview hier

Hoewel de iPhone nog relatief beperkt was, zette het destijds een nieuwe standaard. Waar we voorheen nog veel telefoons met een fysiek toetsenbord zagen, bewees de multitouch-techniek van Apple dat touchscreens de toekomst waren.

Toch was de eerste iPhone lang niet zo compleet als je misschien denkt. Zo had het toestel nog geen App Store, wat betekende dat je het alleen moest doen met de apps die standaard op het apparaat geïnstalleerd stonden. Zo had Apple de Safari-browser en YouTube-app vooraf op het toestel gezet.

Op naar de 22ste verjaardag

Elf jaar later lijkt Apple zich op te maken voor het tijdperk na de iPhone. Dat de smartphone nog jaren veel geld in het laatje van het bedrijf zal brengen is zeker, maar wat gaat Apple daarna doen? Vooralsnog zetten wij ons geld in op een augmented reality-bril.

Aan alle geruchten te zien, is het haast zeker dat Apple dit nieuwe product intensief onderzoekt. Met ARKit treft het bedrijf bovendien al de eerste voorbereidingen. We zijn dan ook erg benieuwd waar we het op iPhoned tijdens de 22ste verjaardag van de iPhone over hebben. Via de website, onze app of nieuwsbrief houden we je er ongetwijfeld van op de hoogte.