Lezers beoordelen iPhoned.nl met een 8

Nieuws
Door Gijs Ettes op

Eind 2014 hebben we een lezersonderzoek gehouden om de wensen en behoeftes van de bezoekers van iPhoned.nl in kaart te brengen. De in totaal 1575 ingevulde enquêtes hebben tot goede inzichten geleid.

Bezoekers van iPhoned beoordelen de website gemiddeld met een 8 en bezoeken deze het liefst voor het laatste nieuws, app-reviews en tips. De categorieën worden elk goed (61%) tot uitstekend (24%) beoordeeld.

Uit het lezersonderzoek komt echter ook naar voren dat 70 procent van de bezoekers behoefte heeft aan een plek waar men terecht kan met vragen. Dit is iets dat we zeker serieus nemen; momenteel zijn we druk bezig met een vraag-en-antwoord-sectie waar je als lezer antwoorden vindt op vragen, maar ook direct vragen aan de redactie kunt stellen. Het wordt een uitgebreide kennisbank (en dus geen ouderwets forum) waar lezers terecht kunnen voor handige oplossingen en tips, maar waar ook ruimte is om kennis te delen en andere iOS-gebruikers te helpen.

Optimalisatie van de website

Ondanks het redesign van iPhoned vinden sommige gebruikers de site soms nog wat onoverzichtelijk. Ook hiermee zijn we druk bezig: met het optimaliseren en herpositioneren van advertenties proberen we te voorkomen dat deze de gebruiksvriendelijkheid van de site negatief beïnvloeden. We vinden dat alle uitingen op iPhoned relevant moeten zijn en zullen niet – zoals veel andere partijen anno 2015 doen – de website volgooien met advertenties.

Tot slot worden er wekelijks verbeteringen aangebracht aan de prijsvergelijker van iPhoned, die door jullie momenteel gelukkig al goed tot uitstekend wordt beoordeeld. We willen nog meer aanbieders en filteropties toevoegen en de implementatie van losse toestellen en sim only-abonnementen verbeteren. Dat moet ertoe leiden dat je straks nóg sneller een abonnement en toestel vindt dat bij je past.