Zo pakte iPhoned uit voor de iPhone 7 lancering

Nieuws
Door Lars Paymans op

Voor Apple-fans is september een bijzondere maand. Dan kondigt Apple namelijk steevast haar de nieuwe iPhones aan, en dat was dit jaar niet anders. iPhoned deed uitgebreid verslag van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus en probeerde iets nieuws met een Facebook livestream en de videoreview.

Zo deed iPhoned verslag van de iPhone 7

Je kunt er de klok bijna op gelijk zetten: in het begin van september organiseert Apple een speciaal evenement waar we de nieuwe iPhones te zien krijgen. Op 7 september presenteerde Apple de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, en een week later hadden we de twee toestellen in handen. Deze presenteerde we voor het eerst met een livestream op Facebook. Redacteuren Thomas en Lars pakten de twee toestellen uit, en gaven tegelijkertijd achtergrondinformatie over de nieuwste functies en verbeteringen.

Facebook Live blijkt een relatief gemakkelijke en leuke manier te zijn om in contact te komen met je volgers op Facebook. Nu deze livestreamfunctie in de Facebook-app verwerkt zit is het bovendien gemakkelijker dan ooit om een stream op te zetten. Na afloop blijft de video op je tijdlijn staan, zodat ook de mensen die niet live konden inschakelen de kans krijgen om hem te bekijken. De komende tijd gaan we vaker experimenteren met Facebook Live, om onze livestreams op die manier steeds beter te blijven maken.

Een videoreview met een iPhone 7 Plus

Naast het gebruiken van Facebook Live, probeerden we ook iets nieuws met de iPhone 7 videoreview. Om de nieuwe camera van de iPhone 7 Plus te demonstreren, hebben we de volledige video opgenomen met het toestel. Onze professionele videocamera bleef op kantoor, terwijl we met enkel een statief en iPhone 7 Plus op pad gingen om beelden te schieten.

Het resultaat is indrukwekkend. Vooral in de buitenlucht zorgen de twee cameralenzen van de 7 Plus voor prachtige beelden, wat vooral aan het scherptediepte-effect te danken is. Tijdens het filmen viel ons vooral op hoeveel makkelijker het was om een smartphone te gebruiken. Geen gedoe met uitgebreide instellingen: scherpstellen en opnemen was vaak al voldoende.

Naast deze video mag een geschreven review natuurlijk niet ontbreken. Zowel van de iPhone 7 als iPhone 7 Plus hebben we twee uitgebreide reviews op iPhoned geschreven. Hier gaan we in op alle nieuwe functies en behandelen we de voors en tegens van Apples nieuwste smartphone.

Lees onze volledige iPhone 7 review op iPhoned