Infographic: Telefoonkrediet in 2017, dit betekent het voor jou

Kennisbank
Door Lars Paymans op

Per 1 januari 2017 gelden er nieuwe regels rondom de verkoop van abonnementen met een mobiele telefoon.Wij hebben een infographic gemaakt zodat jij precies kan zien wat dit voor jou betekent. Aangezien de mobiele telefoon wordt afbetaald binnen het maandelijkse abonnement wordt er gesproken over een vorm van krediet en valt dit onder het toezicht van de AFM.

Telefoonkrediet 2017: infographic

Telecomproviders, -shops en ook prijsvergelijkers moeten zich per 1-1 aan een aantal regels houden. Dit alles met als doel dat consumenten beter worden voorgelicht en aanbiedingen beter te vergelijken zijn. Zo dienen de kosten van het abonnement en het telefoonkrediet apart te worden gespecificeerd en moeten er kredietwaarschuwingen worden opgenomen bij reclame-uitingen.

Ook voor consumenten verandert er het nodige. Valt het krediet hoger uit dan 250 euro, dan zal daarvan per 1 mei een registratie worden gemaakt bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Om dit zo overzichtelijk mogelijk te houden, hebben we onderstaande infographic gemaakt. Hierin kun je stap voor stap zien wat de nieuwe regels voor jou betekenen:

Telefoonkrediet 2017

Uitgebreide informatie over de regels en wijzigingen lees je op onze telefoonkrediet infopagina.