iPhoned en Mobico trekken samen op voor nog meer consumentenvertrouwen in refurbished smartphones

Performance campagnes Door Caro Willems op

De refurbished sector is momenteel één van de sterkst groeiende markten in de telecombranche. De trend is in 2014 overgeslagen naar de Nederlandse smartphonemarkt en groeit sindsdien ieder jaar. BigSpark heeft met twee van zijn platforms, iPhoned en Android Planet, op deze trend ingespeeld en het voor consumenten mogelijk gemaakt het aanbod van verschillende refurbished aanbieders met elkaar te vergelijken. Deze vergelijker is de grootste van Nederland en wordt voortdurend verder ontwikkeld om aan de wensen van consumenten en de partners van BigSpark te voldoen. Zo worden er telkens nieuwe filtermogelijkheden aan de vergelijker toegevoegd, om zo een eerlijke vergelijking van refurbished producten te kunnen blijven aanbieden. Veel consumenten willen een iPhone refurbished kopen omdat je al snel 25 procent kunt besparen en dus een stuk voordeliger een iPhone kunt aanschaffen.

Over Mobico

Mobico is een professionele partij die refurbished toestellen verkoopt en één van de refurbished partners van BigSpark. Door zijn achtergrond in de reparatie-branche is het bedrijf sterk geworden in het opknappen van gebruikte toestellen. Zelf zegt Mobico daarover het volgende:

“Wij zijn specialisten geworden op eenzelfde manier waarop een arts specialist is geworden. En net als een medisch specialist niets liever doet dan genezen, doen wij niets liever dan telefoons reviseren”

Vertrouwen in de kwaliteit van refurbished smartphones

Voor Mobico is het belangrijk om aan zijn eigen branding te werken en consumenten het vertrouwen te geven in de kwaliteit van zijn refurbished smartphones. Daarvoor wil het als betrouwbare partij in de markt worden gezien. Dit is één van de redenen waarom de samenwerking tussen Mobico en BigSpark van start is gegaan. iPhoned is selectief in de bedrijven die het toelaat in zijn refurbished vergelijker.

Alle bedrijven worden vooraf gescreend, zodat de consument er zeker van is dat het een aankoop doet bij een betrouwbare partij met een kwalitatief hoogstaand product. Eenmaal toegelaten in de vergelijker zit de toetsing er zeker niet op: aanbieders blijven periodiek gescreend worden. Dit houdt refurbished aanbieders als Mobico scherp en zorgt ervoor dat de kwaliteit van producten en transparantie naar bezoekers constant verbeterd worden.

“De samenwerking tussen iPhoned en Mobico was meteen een schot in de roos”

BigSpark informeert, inspireert en adviseert via zijn platforms consumenten over onder andere refurbished smartphones. Met de refurbished iPhone koopgids en unieke refurbished iPhone prijsvergelijker helpt het bezoekers met het maken van keuzes. De refurbished markt is inmiddels sterk gegroeid, waardoor er veel concurrentie is bijgekomen. Iets wat alleen maar wordt omarmd, maar voor de consument de keuze om een aankoop te doen ook ingewikkelder maakt.

Mobico ziet concurrentie als iets goeds, aangezien het tot een hogere kwaliteit van producten leidt. Het is echter belangrijk het kaf van het koren te scheiden, en kwaliteit gaat boven kwantiteit van aanbieders. iPhoned probeert door middel van een kritische blik enkel betrouwbare partijen in zijn vergelijker op te nemen en op deze wijze de consument vertrouwen te geven in het kopen van een refurbished smartphone.

 

‘Het gezamenlijke doel van onze samenwerking is dat wij consumenten vertrouwen willen geven in de kwaliteit van refurbished smartphones. Transparantie van onze partners over het refurbished proces staat daarbij centraal. Zo zijn wij op de hoogte waar onze partner zijn inkoop doet, op welke wijze onderdelen worden vervangen en hoe het refurbished proces in elkaar zit. We verwachten ook dat dit duidelijk naar de consument wordt gecommuniceerd. Alleen door transparant te zijn, kunnen we vertrouwen bij de consument winnen” – aldus Caro Willems, refurbished specialist binnen BigSpark.

Samen met aanbieders als Mobico spart BigSpark maandelijks over belangrijke trends en ontwikkelingen in de markt, en probeert het de consumenten in de markt vertrouwen te geven in het kopen van een refurbished smartphone. Met  de refurbished koopgids van iPhoned informeert het zijn bezoekers dan ook waar zij op moeten letten bij de aankoop van een refurbished smartphone. Voor de refurbished markt zijn er twee dingen uiterst belangrijk: een kwalitatief hoogstaand en betrouwbaar product én een hoog servicelevel met een minimale garantie van twee jaar op alle onderdelen van een smartphone.

Huidige performance

Inmiddels is Mobico een gevestigd merk in de refurbished branche en heeft het zijn aanbod nog steeds online staan in de refurbished smartphone-vergelijker van iPhoned. Tot nu toe heeft de focus van Mobico enkel op smartphones gelegen. Nu het refurbished iPhones-aanbod sterk is, staat een verbreding van het assortiment op het verlanglijstje. Ook iPhoned speelt in op de stijgende vraag naar refurbished iPads, Macbooks en smartwatches en heeft voor al deze productgroepen vergelijkers gemaakt.

Conclusie

Er is een hoge diversiteit van refurbished aanbieders op de Nederlandse markt. Door dit grote aanbod is er ook een uiteenlopende kwaliteit van toestellen en de geleverde service. Voor consumenten is het belangrijk om dit onderscheid te kunnen maken, en hun verwachtingen af te stemmen met het product dat zij kopen. iPhoned helpt consumenten bij het maken van dit onderscheid door belangrijke aandachtspunten op te sommen in de refurbished koopgids.

Door een samenwerking aan te gaan met betrouwbare partijen als Mobico en maandelijks te sparren over belangrijke trends en ontwikkelingen, speelt iPhoned op zaken in die belangrijk zijn in het oriëntatie- en aankoopproces en worden deze meegenomen in de informatie richting de bezoekers. Alleen door samen te werken, kan BigSpark de consument goed advies geven en refurbished partners helpen bij het groeien van het vertrouwen in refurbished smartphones bij consumenten.

Onze Partners