BigSpark overgenomen door Shatho Beheer

Aankondigingen
Door Wouter Nijsen op

BigSpark is overgenomen door Shatho Beheer uit Rotterdam, dat maken de bedrijven vandaag bekend. Shatho Beheer, oa. eigenaar van F&L Media met magazinetitels in tech en automotive, neemt 100% van de aandelen over van eigenaar Peter Geurts.

Wat in 2007 begon als een hobbyproject op het gebied van smartphones groeide uit tot een platform van formaat. BigSpark maakt via haar sites, apps en prijsvergelijkers maandelijks ruim 3 miljoen gebruikers wegwijs in de wereld van tech en bedient Nederlands’ grootste adverteerders op het gebied van telefonie en elektronica. In een bericht op LinkedIn geeft Peter Geurts een persoonlijke toelichting op de overname.

BigSpark blijft met alle 15 medewerkers opereren als een zelfstandige onderneming, waarbij de focus zal liggen op verdere groei van het bereik en het merkenportfolio. De dagelijkse leiding blijft in handen van interim directeur Marco van Veen. Peter Geurts verlaat het bedrijf om zich te oriënteren op nieuwe ondernemerskansen en blijft beschikbaar als adviseur.

Peter Geurts, oprichter BigSpark, licht toe:
“Ik ben enorm trots wat we met BigSpark hebben bereikt. Onze expertise op het gebied van content, online marketing en technologie is uniek in de markt. En met resultaat: we spelen een betekenisvolle rol in het vergroten van het digitale welzijn van een grote groep gebruikers. Deze overname zorgt ervoor dat BigSpark een volgende groeifase in kan gaan.”

Vincent Opschoor, Directeur van Shatho:
De overname past binnen onze lange termijn ambitie om onze positionering te verstevigen en uit te bouwen op het gebied van online. De bevlogenheid van het BigSpark-team en neergezette resultaten maken indruk. We gaan de komende tijd inzetten op de creatie van wederzijdse synergieën, mede op basis van het sterke digitale DNA van BigSpark. We zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet!”

Foto: Peter Geurts en Vincent Opschoor

Over Shatho Beheer
Shatho Beheer is een Rotterdamse informal investor en participeert voor de lange termijn. Shatho Beheer heeft meerdere participaties in de uitgeefwereld, waaronder die in F&L Media uit Nijmegen met bekende magazines als iCreate, c’t, en Auto Review. Lees meer over Shatho Beheer via https://shatho.nl.