Androidworld nieuwe aanwinst voor online uitgever BigSpark

Aankondigingen
Door Caro Willems op

Internetuitgever BigSpark koopt Androidworld en verstevigt de toppositie als grootste online Android-platform en abonnementvergelijker van Nederland.

Bereik 4 miljoen+

Het gecombineerde bereik van de twee websites zal maandelijks ruim vier miljoen pageviews overstijgen. Androidworld is hierbij goed voor 1,5 miljoen views. De twee websites brengen beide nieuws over Android-telefoons en telefoonabonnementen, maar ook gebruikerstips, onafhankelijke reviews van nieuwe modellen, en geruchten over komende modellen van grote spelers als Samsung, Oppo en Google. Meer dan Android Planet is Androidworld gericht op software, apps, wearables en huisautomatisering.

Hulp bij telefoonkeuze

De aankoop betekent dat BigSpark met afstand de grootste aanbieder is voor informatie met betrekking tot Android- telefoons, -tablets, abonnementen en accessoires. De beide websites zijn belangrijk in het aankoopproces van de consument en staan aan de basis van de keuzes van de consument voor een bepaald merk of model telefoon, en voor een passend abonnement. Maar ook bij de keuze voor gerelateerde producten zoals headphones, speakers en wearables spelen de websites een belangrijke aankooprol.

Abonnementen- en prijsvergelijker

De kern van de informatieverstrekking ligt bij de in eigen huis door BigSpark ontwikkelde abonnement- en prijsvergelijker, die de consument helpt om een passende aanbieding te vinden. Deze vergelijker zal ook gebruikt gaan worden op Androidworld. De onafhankelijke artikelen van de redactie helpen bij de keuze tussen tientallen telefoons. Op die manier helpen de informatie en de techniek van de websites van BigSpark maandelijks duizenden mensen bij het maken van hun keuze.

Sterke community

Androidworld heeft een sterkere community en heeft een grote groep aan terugkerende bezoekers. BigSpark wil deze groep vaste gebruikers verder vergroten en nog beter informeren. De expertise van Androidworld in het opbouwen van een sterke doelgroep zal verder van pas komen bij de twee huidige websites van BigSpark: Android Planet en iPhoned, deze laatste website legt zich toe op Apple nieuws, tips, reviews en producten..

Nieuwe en bestaande redactie

Voor het schrijven van de artikelen is een nieuwe redactie aangenomen. Deze nieuwe redactie zal samen gaan werken met de huidige vaste medewerkers van Androidworld. De technische kant van de website valt onmiddellijk onder de technische teams van BigSpark.

Over BigSpark

BigSpark is een Nijmeegse internetuitgever met twee grote consumententitels op het gebied van mobiele telefonie: Android Planet en iPhoned. Intern ontwikkelde vergelijkingssoftware helpt de consument op deze websites bij het kiezen van een passend telefoonabonnement. Inmiddels wordt deze software ook toegepast op de website van Auto Review van uitgever F&L Media voor het vergelijken van private lease-aanbiedingen. Androidworld is de derde website van BigSpark.

Tech platform

BigSpark werkt samen met uitgever F&L Media waartoe ook de websites van C’T Magazine en iCreate vallen. Androidworld zal door de aankoop ook aan het tech-platform toegevoegd worden. Het bereik zal daarmee voor adverteerders in de tech-markt verder worden vergroot.

Dimitry ‘DIM’ Vleugel, founder Androidworld: “Na 15 jaar is het tijd voor een nieuw huis voor Androidworld. Toen we in 2008 deze titel uit passie voor Android en tech startten zag het online medialandschap er heel anders uit. Daarom is het goed dat de site nu naar een platform gaat met een volledige focus op tech en waar Androidworld door middel van synergie nog beter kan presteren.”

Arjan Kropman, directeur BigSpark: “Het aankopen van Androidworld is voor ons een geweldige buitenkans. Met Android Planet zijn we al lang de grootste gespecialiseerde website op het gebied van Android-telefoons, abonnementen en toebehoren. Met deze nieuwe aankoop vergroten we die koppositie verder en worden we een van de grootste Nederlandse mediabedrijven op het gebied van tech en mobiele telefonie. De kwaliteit van onze artikelen en onze unieke vergelijker zorgen ervoor dat we de consument uitstekend tot dienst zijn. Die positie wordt nu verder versterkt.”

“Aan de adverteerderskant combineren we inmiddels een enorm bereik op tech-gebied met een sterke engagement van de bezoekers. Dat is een unieke combinatie die met het wegvallen van third party cookies steeds meer waarde krijgt voor adverteerders. We bereiken niet alleen heel veel mensen, maar ook de goede mensen.”

Voor meer informatie over de aankoop van Androidworld of over BigSpark kunt u contact opnemen met:

Arjan Kropman

Directeur BigSpark bv

[email protected]

06 41349537