BigSpark maakt ambitieuze start met overname AndroidPlanet.nl

Aankondigingen
Door Gijs Ettes op

Bigspark maakt vandaag een ambitieuze start. De nieuwe online uitgever uit Nijmegen wil uitgroeien tot een autoriteit op het gebied van smartphones. De overname van AndroidPlanet past perfect in het toekomstplannen van BigSpark.

AndroidPlanet blijft haar gebruikers voorzien van dagelijks nieuws over Android. Naast de actualiteit krijgt de kwaliteit van de nieuwsvoorziening een hogere prioriteit. Dit doet AndroidPlanet middels reviews, ‘how-to’s’, koopadviezen en eigen onderzoek naar het gebruik van Android-apparaten. Het redactieteam is versterkt. De driekoppige redactie gaat aan de slag met Daniël Verlaan als hoofdredacteur. Bovendien zijn er twee nieuwe webredacteuren aangetrokken.

AndroidPlanet past goed in de strategische plannen van BigSpark. Peter Geurts, mede-eigenaar legt uit: “De overname van deze site moet eraan bijdragen dat we binnen twee jaar behoren tot de grootste Nederlandse online publisher op het gebied van smartphones.” De andere eigenaar, Otto Hijnen voegt toe: “Begin volgend jaar zal de wereld meer mobiele telefoons dan mensen tellen. Het aandeel Android-gebruikers groeit gestaag door en het potentieel is enorm. We willen Nederland een betekenisvol platform bieden voor beginnende gebruikers en ook de echte Android-geeks.”

Bezoek de website AndroidPlanet.nl