BigSpark in 2017: apps, verbeterde vergelijkers en meer lezers dan ooit

Actueel
Door Thomas Haenen op

Voor het tijd is voor knallende kurken en oliebollen, sluiten we het jaar bij BigSpark af met een korte terugblik. We bereikten in 2017 meer lezers dan ooit, en daar zijn we apetrots op.

Dit deden we met BigSpark in 2017

2017 was misschien wel één van de belangrijkste jaren voor mobiele technologie ooit. Met de introductie van het telefoonkrediet, de terugkeer van Nokia op de mobiele markt en de aankondiging van de iPhone X was het in ieder geval een ontzettend bewogen jaar. Dat hebben we gemerkt: gezamenlijk behaalden onze sites in 2017 meer dan 2,5 miljoen unieke bezoekers per maand. Zo vierden we met iPhoned, Android Planet, Smartphone.nl en OnlySim ons beste jaar ooit.

In het voorbije jaar hebben we meer dan ooit onze bezoekers onze bezoekers bijgestaan op het gebied van gadgets en mobiele technologie. Bijvoorbeeld met onze sterk verbeterde prijsvergelijker voor mobiele telefoons. Die werd dit jaar uitgebreid met een BKR-filter, een uitgebreid aanbod van refurbished smartphones en een groot aantal nieuwe webwinkels. Zo hebben we niet alleen de meest uitgebreide, maar ook de meest overzichtelijke prijsvergelijker van Nederland. Ook lanceerden we in 2017 apps voor Android Planet en iPhoned, die inmiddels al ruim 50.000 keer gedownload zijn. We kregen er zo een groot aantal nieuwe, loyale bezoekers bij.

BigSpark in het nieuws

Dat deden we ook met grote verhalen die wereldwijd opgepikt werden. Zo werd ons nieuws over de terugkeer van Palm opgepikt door publicaties als Engadget, SlashGear en Tweakers. Ook scoorden we met nieuws over Apple Maps in Nederland (onder andere op MacRumors) en Huawei’s ongevraagde Quik-app (op NU.nl, The Next Web en anderen).  ok schoven onze experts regelmatig aan bij andere media. Zo sprak RTL Z met Lars, over zijn visie op de iPhone in tien jaar. We waren te zien en horen bij Radar, RTL EditieNL, BNR Nieuwsradio en andere grote media.

Met nieuws, reviews, achtergronden en meer bereikten we ook in 2017 maandelijks een miljoenenpubliek. In totaal publiceerden we dit jaar bijna 4000 artikelen, waarmee we 2,7 miljoen bezoekers per maand bereikten.

Ook voor 2018 hebben we grootse plannen. Wil je daaraan bijdragen? We hebben op dit moment verschillende vacatures open staan. Reageer, en wie weet help jij om 2018 opnieuw een Sparkling jaar voor ons te maken!