BigSpark geeft gas in private lease met prijsvergelijker: LieverPrivateLease.nl

Aankondigingen
Door Annet van Osch op

Internetuitgever BigSpark stapt in de groeiende markt van private lease-auto’s. De Nijmeegse internetuitgever gebruikt hiervoor de vertrouwde vergelijkings software van de prijsvergelijkers voor smartphones en telefoonabonnementen.

Vertrouwde software

De software die alle prijzen van smartphones en abonnementen op internet vergelijkt om zo de consument te helpen kiezen, dient als basis voor de private lease vergelijker. Het systeem werd in huis ontwikkelt en aangepast op de leasemarkt.

Nieuwe markt

Private leasen werd de afgelopen jaren een steeds groter alternatief voor de aankoop van auto’s. Hoewel het gezien wordt als een wat duurder alternatief, zorgen de stijgende prijzen van auto’s voor een groeiende leasemarkt. Bij private lease betaalt de klant gedurende een vastgelegde looptijd een vast bedrag per maand. Verzekering, belasting en onderhoud zijn inclusief. Naast het feit dat de klant geen gebruik hoeft te maken van spaargeld of een lening moet afsluiten voor een nieuwe auto, is deze ontzorging en financiële zekerheid een tweede belangrijke reden voor de stevige groei.

LieverPrivateLease.nl

De nieuwe vergelijker wordt ingezet op de website LieverPrivateLease.nl die hiervoor speciaal ontwikkeld werd. Naast de vergelijker ligt het in de planning dat de website de consument verder gaat helpen in de keuze voor een geschikte auto door middel van relevante artikelen, nieuws en rijtests. Deze content wordt geproduceerd in samenwerking met autoblad en -website Auto Review van uitgever F&L Media.

Zachte start

LieverPrivateLease.nl en de vergelijker worden langzaam in de markt gezet. De website staat inmiddels online en de eerste deals zijn gemaakt. De komende weken en maanden zal de website steeds verder uitgebreid worden met nieuwe artikelen, nieuwe aanbieders en nieuwe features.

Alles voor de beste keuze van de klant

BigSpark en F&L Media combineren hun gezamenlijke ervaring en kennis op het gebied van vergelijker software, content en de automarkt om de klant nu, en in de toekomst zo goed mogelijk te helpen in de keuze van een auto.

Arjan Kropman, directeur BigSpark: “Dit is een heel spannende en logische stap voor het bedrijf. We gebruiken kennis en ervaring op het gebied van vergelijkers software met de kennis die Auto Review heeft van de automarkt. We zijn niet de eerste private lease vergelijker, maar ik denk dat we uniek kunnen zijn in eenvoud en duiding.”

Annet van Osch, projectmanager LieverPrivateLease.nl: “Vergelijken moet eenvoudig en overzichtelijk zijn voor onze gebruikers. Wanneer je geen autospecialist bent moet je ook de juiste auto en beste deal weten te vinden. Een goed werkende website en juiste data is hierbij belangrijk, maar ook een goede hoeveelheid relevante content over de auto’s. De samenwerking met Auto Review op dat gebied maakt ons uniek in de markt. ”