BigSpark ontwikkelt unieke vergelijker met combivoordeel vergelijking

Aankondigingen
Door Thomas Haenen op

Nederlandse providers zetten consumenten massaal aan tot het bundelen van hun vaste en mobiele diensten. In ruil daarvoor ontvangen ze wisselende voordelen zoals maandelijkse kortingen, grotere databundels of extra tv-zenders. Ruim 90 procent van alle Nederlanders komt inmiddels in aanmerking voor dit soort voordelen. Het onderling vergelijken van abonnementen is echter complexer dan ooit.

Miljoenen consumenten laten op dit moment voordeel liggen. BigSpark komt consumenten daarom vanaf vandaag tegemoet met een unieke prijsvergelijking op haar titels iPhoned.nl en AndroidPlanet.nl waarin het combivoordeel-aanbod van alle Nederlandse providers is opgenomen.

“Met onze vergelijker is het voor de ruim twee miljoen bezoekers van onze sites mogelijk om in één oogopslag te zien welke voordelen ze allemaal kunnen krijgen” aldus Roel van Hout, telecomexpert bij BigSpark. “Wij vergelijken doorlopend meer dan 1,5 miljoen aanbiedingen met combivoordeel van alle Nederlandse providers, dit zie je bij geen enkele andere vergelijker terug”.

90 procent van alle Nederlanders kwalificeert

BigSpark combivoordeel vergelijken

Consumenten kunnen terecht bij KPN, VodafoneZiggo of T-Mobile om gemakkelijk extra voordeel te behalen, in de vorm van vaste korting per maand of een grotere databundel. Gezamenlijk is meer dan 90% van alle huishoudens aangesloten bij één van deze providers. Vrijwel alle Nederlanders kwalificeren dus voor voordeel, maar nog lang niet iedereen maakt er gebruik van. Zo gebruikten begin 2017 slechts 1,7 miljoen KPN-klanten de combinatie voordelen van die provider, goed voor 61% van alle klanten van de provider. Ook bij T-Mobile en Vodafone laten miljoenen gebruikers nog voordeel liggen.

ACM: ‘Meer voordelen dan nadelen’

De verschillende extra’s van providers maken het steeds lastiger om een goede vergelijking te maken tussen mobiele abonnementen. Consumenten moeten plotseling niet alleen rekening houden met de maandprijs van hun mobiele abonnement, maar ook met de extra voordeel dat doorgaans niet direct vindbaar is. Daardoor treedt verwarring op bij de consument, iets wat nu onder de loep ligt van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

“Voor consumenten lijken voorlopig de voordelen van bundeling van diensten groter dan de nadelen,” aldus de ACM. Wel zou het volgens de organisatie nuttig zijn als consumenten op onafhankelijke vergelijkingssites op termijn ook dergelijke combinatiebundels kunnen vergelijken, als deze trend verder doorzet. BigSpark speelt hierop in met de uitrol van haar nieuwe prijsvergelijkers inclusief combivoordeel vergelijking. Meer informatie over het vergelijken van combivoordeel is te vinden op iPhoned en Android Planet.