Bezoekersrecord iPhoned.nl tijdens lancering iPhone 6

Nieuws
Door Gijs Ettes op

Reikhalzend werd er naar uitgekeken: de lancering van de iPhone 6. Na maanden van geruchten en lekken was het dinsdag dan eindelijk zover en maakten we kennis met niet één, maar twee nieuwe iPhones. iPhoned noteerde zowel voor als na de lancering een bezoekersrecord: nooit eerder trok de site op één dag ruim 150.000 bezoekers.

Bezoekersrecord

bezoekersrecordHet record werd gevestigd op 9 september, maar ook de dag erna vonden meer dan 100.000 bezoekers hun weg naar iPhoned om meer te weten te komen over de iPhone 6, iPhone 6 Plus en Apple Watch. Ondanks de grote toestroom Apple-fans bleef de site snel en stabiel gedurende het evenement van Apple dankzij de managed WordPress-hosting van onze partner Savvii.

Datzelfde kon helaas niet gezegd worden over de livestream die Apple dinsdag ter beschikking stelde. Gelukkig is de video met alle onthullingen (zonder haperingen en crashes) inmiddels op deze pagina terug te kijken. Een samenvatting met alle hoogtepunten en wetenswaardigheden vind je hier.

Meer over de nieuwe iPhones

De iPhone 6 en 6 Plus zijn een flinke verbetering ten opzichte van hun voorgangers. De smartphones hebben een display van respectievelijk 4,7 en 5,5 inch met een hoger contrast. Verder is er een snellere processor aan boord, een nfc-chip voor contactloos betalen en een verbeterde gpu. De schermresolutie van beide smartphones is ook opgeschroefd en ze zijn – ondanks het grotere display- dunner dan ooit.

Helemaal aan het einde van de keynote van Apple werd uitgebreid stilgestaan bij de Apple Watch, de eerste smartwatch van het bedrijf uit Cupertino. Deze heeft een klein aanraakgevoelig scherm, een multifunctionele draaiknop aan de zijkant en een innovatieve interface met apps die hier volop gebruik van maken.

Lees ook: