Android Planet bereikt 1 miljoen lezers per maand

Nieuws
Door Gijs Ettes op

Android Planet heeft afgelopen maand een mooie mijlpaal behaald. De website trok voor het eerst meer dan 1 miljoen bezoekers, die samen goed waren voor 2 miljoen pageviews. In een jaar tijd groeide Android Planet met 110 procent, een resultaat waar we trots op zijn!

Lezersonderzoek

Eind 2014 hebben we met een lezersonderzoek de wensen en behoeften van bezoekers van Android Planet in kaart gebracht. De ruim 900 ingevulde enquêtes hebben tot een aantal interessante inzichten geleid, die belangrijk zijn in de doorontwikkeling van de website.

Zo is gebleken dat lezers sinds het redesign van Android Planet vaker de website bezoeken en beter hun weg vinden. Ze beoordelen Android Planet gemiddeld met een 8 en bezoeken de site het liefst voor het laatste nieuws, de beste apps en handige tipartikelen. Deze onderdelen van de website worden dan ook als goed of uitstekend beoordeeld.

android-planet-v2

Nieuwe functies

Uit het lezersonderzoek komt daarnaast naar voren dat er behoefte is een plek waar bezoekers terecht kunnen met vragen. Ook zien ze graag nog meer diepgaande content op de site. Dit is iets dat we zeker serieus nemen. De afgelopen weken stonden we uitgebreid stil bij belangrijke thema’s als beveiliging op Android, de werking van Popcorn Time en WhatsApp Web. De komende tijd zitten er nog meer interessante onderwerpen in de pijplijn en in maart doen we uitgebreid verslag van het Mobile World Congress, de grootste elektronicabeurs van Europa.

Tevens zijn we druk bezig met een vraag-en-antwoord-sectie (Q&A) waar je als lezer antwoorden vindt, maar ook direct vragen aan de redactie kunt stellen. Dit wordt een uitgebreide kennisbank (en dus geen ouderwets forum) waar lezers terecht kunnen voor handige oplossingen en tips, maar waar ook ruimte is om kennis te delen en andere Android-gebruikers te helpen. We zullen op Android Planet in de komende weken nog tal van nieuwe features uitrollen, waaronder een betere prijsvergelijker en een nieuw logo. Meer daarover snel!

→ Bezoek Android Planet of kom meer te weten over het redesign.