Boost groei in online sales voor Refurbished.nl door prijsvergelijker op iPhoned.nl

Performance campagnes Door Liesbeth Coopmans op

In de telecombranche vindt al geruime tijd een verschuiving plaats van abonnementenverkoop naar groei in verkoop van sim only abonnementen. Daarbij groeit de losse verkoop van toestellen ook, en wordt de aanschaf van refurbished toestellen steeds populairder. De markt van refurbished iPhones was al in opkomst en de verwachting is dat dit met de nieuwe telefoonkredietregels een vlucht neemt. BigSpark speelt hierop in en helpt Refurbished.nl met de groei in online sales op iPhoned.nl.

Over Refurbished.nl

E-commerce speler Refurbished.nl is aanbieder van refurbished electronica. De partij is actief met verschillende online kanalen, waaronder affiliate marketing. Refurbished.nl heeft daarom BigSpark gevraagd om te helpen met de realisatie van online verkopen middels een performance based afrekenmodel op iPhoned.nl.

De uitdaging

De uitdagingen van Refurbished.nl waren:

  • Vergroten van naamsbekendheid en groei in online verkopen vanuit een vooraf bepaald kosten/omzet verhouding;
  • Transparantie verschaffen aan consumenten over refurbished an sich en de verschillen in aanbieders.

De aanpak

Door een samenwerking met BigSpark aan te gaan, is het productaanbod van Refurbished.nl in de vergelijker op iPhoned.nl toegevoegd. Door middel van extra filtermogelijkheden zoals conditie (zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt) en garantietermijn krijgt de consument naast selectie op prijs, de mogelijkheid om een refurbished toestel te selecteren die het beste bij hem of haar past.

Op een agile manier wordt er constant gewerkt aan de volgende onderdelen:

  • Doorlopende verbetering van de refurbished iPhone prijsvergelijker, waarbij wordt ingespeeld wordt op trends rondom het refurbished segment. Dankzij korte lijnen tussen Refurbished.nl en BigSpark wordt relevante input direct verwerkt;
  • Groei in bezoekers die geïnteresseerd zijn in de aanschaf van een refurbished toestel;
  • Betere zichtbaarheid en links op het refurbished thema vanuit andere secties van de site.

Het resultaat

Refurbished.nl is nu geruime tijd actief binnen de refurbished prijsvergelijker van iPhoned.nl, waarbij het aantal aangeleverde klanten ondanks de toename in concurrentie maandelijks groeit. Naast het leveren van performance zorgen BigSpark en Refurbished.nl er samen met andere refurbished partijen voor dat de consument compleet geïnformeerd wordt over wat refurbished is, welke spelers er zijn met welke verschillen om vervolgens te bepalen waar ze hun refurbished aankoop het liefste willen doen.

Dalanda Diallo (directeur Refurbished.nl):

Door de professionaliteit en flexibiliteit van BigSpark, ervaar ik de samenwerking als erg prettig. Iedere maand groeit het aantal kwalitatieve refurbished orders via de vergelijker.

Door de diverse filtermogelijkheden die BigSpark aanbiedt, worden naast prijs ook andere belangrijke componenten vergeleken, zoals garantie en conditie. Dit is erg belangrijk in de refurbished markt waar weinig standaarden zijn en veel onduidelijkheid heerst.’

Liesbeth Coopmans (online marketeer BigSpark):

‘De refurbished markt bevindt zich momenteel in een dynamische fase. Daarbij is het van belang om als publisher alle informatie op een duidelijke en transparante manier te verschaffen aan de consument. Dankzij de nauwe samenwerking met Refurbished.nl kunnen we constant anticiperen op de snelgroeiende markt, waarbij we het onderwerp steeds beter uitdiepen.’

Onze partners